Beeping

5 magneta za bakterije s kojima se svakodnevno susrećete

čistačica u žutoj Beeping majici kleči pred stolićem i briše ga krpom

Svi mi imamo neke svoje nadraže stvari/predmete, koje smo se toliko navikli koristiti da ih više i ne zamjećujemo. Svakodnevnom uporabom one postaju prljavije i sve privlačnije bakterijama.

Istina, vjerojatno vas neće baš ubiti, ali sigurno niti ne želite piti iz šalice pune bakterija. Dakle, vrijeme je da u rutinu čišćenja ubacite i neke jednostavne predmete, koje inače zaboravljate.

Samo minuta Vas dijeli od čistog doma i slobodnog poslijepodneva. Naručite provjerenog čistača već danas. 

Uredska šalica

Svi volimo svoju jutarnju dozu kofeina. Većina nas čak ima i svoju omiljenu šalicu, no čistite li ju pravilno? Uredska šalica je savršeno okruženje za razmnožavanje mikroba. Dali ste znali da se bakterije mogu razmnožiti u šalici, čak i ako vam ostane samo par kapi na dnu? Zašto onda ne biste svojoj dragoj šalici posvetili malo više pažnje i pravilno ju oprali nakon svake uporabe?

Temeljito čišćenje šalice je jednostavno i ne uzima vam puno vremena. Najbolje bi bilo, ukoliko ste u mogućnosti, šalicu oprati u perilici suđa. Ako nemate perilicu, nema frke, stavite svoju šalicu u mikrovalnu i upalite na 1 minutu. To će uništiti sve zločeste bakterije.

Nakon toga, uživajte bez briga u svojoj kavi. Općepoznato je da kava ima bolji okus iz čiste šalice 😉

Uredska kemijska olovka

Dok vi ovo čitate, vaša kemijska olovka je opasno blizu vama… ali zašto biti zabrinut? Pa, olovka za pisanje je obložena sebumom svih kolega koji su s njom bili u kontaktu. Pored toga, puna je prašine i bakterijskih kolonija koje se razvijaju kada kemijska putuje od ruku, do ruku ili od usta, do usta, ili oboje! Najgora stvar koju možete napraviti je steći nervoznu naviku, kada stavljate kemijsku olovku u svoja usta, uši, oči ili čak (nadamo se da ovo ne radite) nos.

Prije nego protjerate svoju kemijsku u mračni kut stola, dopustite da vam ponudimo jednostavno rješenje koje će učiniti vašu uredsku kemijsku ponovno atraktivnom. Jednostavno nanesite po cijeloj kemijskoj olovci antibakterijsko sredstvo koje koristite za dezinfekciju ruku. Genijalno, zar ne?

Slušalice

Naše male pomoćnice koje nam pomažu da se isključimo iz gužve, puštaju našu omiljenu glazbu ili audio knjigu. Tu su kada trebamo bijeg iz svakodnevnog ludila i obaveza. Te zločestoće koje se zapetljaju istog trena kada ne gledamo u njih. Govorimo naravno o slušalicama za mobitel. Nosimo slušalice svugdje sa sobom i one na svom putovanju, skupljaju bakterije, a da ne spominjemo da ih stavljamo u uši (ne baš najbolje mjesto na svijetu).

Iako vam ove bakterije neće ugroziti život, preporučljivo je dobro očistiti slušalice s vremena na vrijeme. Dezinficirajte ih tako da komad vate ili blaznice umočite u alkohol i njime ih prebrišete. Sigurni smo da to već znate, ali slušalice nisu jedna od stvari koje bi trebali dijeliti s drugima.

Kistovi i spužvice za šminkanje

Dio su svakodnevne rutine većine žena. Kistići i spužvice za šminkanje spadaju u osnovnu opremu za šminkanje i osim što kupe šminku, također mogu pokupiti i neke bakterije. Ukoliko ne očistimo dobro svoj pribor za šminkanje i stol na kojem budu, te iste bakterije se mogu nastaniti na našem licu. Bakterije nikada nisu dobra vijest za naše lice, jer mogu uzrokovati osipe i slično. Ne biste vjerovali koliko žena čisti svoje kistove samo jednom mjesečno!

Uvijek možete kupiti nove, ali zašto bespotrebno trošiti novce kada postojeće možete odgovarajuće očistiti i koristiti ponovno. Iduću puti kada krenete čistiti svoje kistove i spužvice, pokušajte ih našpricati s micelarnom vodom i posušiti nekom suhom, čistom tkaninom dok sva šminka sa njih ne bude uklonjena.

Preporučujemo da uvedete nekakav ritual čišćenja svoje opreme za šminkanje. Vaša šminka će izgledati besprijekorno, a lice biti izloženo manje bakterija.

Četkica za zube

Naša četkica je u uporabi nekoliko puta na dan, uglavnom u svrhu pravilne zubne higijene. Zamislite to ovako: četkica za zube je agent za čišćenje vaših usta. S obzirom da čisti bakterije, zasigurno će ih dosta i pokupiti. Vaša zubna četkica živi u vašoj kupaonici, a znate što još živi tamo… vaš toalet! Iznenađujuće je koliko ljudi drži svoje četkice blizu wc školjke (GUILTY!). Ako ste se i vi pronašli u ovom opisu, smjesta temeljito očistite svoju četkicu, svaki dan!

Ako se vaša četkica za zube nalazi opasno blizu wc školjke, investirajte u torbicu/kutijicu koja će je držati podalje od prljavština ili jednostavno spustite dasku dok puštate vodu.

Također pokušajte dezinficirati svoju četkicu za zube s vodicom za ispiranje usta. Dobar trik za očuvanje četkice u dobroj formi. Preporučljivo je promijeniti četkicu za zube svaka 3 mjeseca. Nova četkica, sretni zubi!

Ne zaboravite na ove male stvari. Održavajte ih čistima i uživajte u njima duže!

Comments are closed.